Bosch і PTV Group об’єднали зусилля для скорочення викидів від транспорту

Bosch і PTV Group об'єднали зусилля для скорочення викидів від транспортуBosch і PTV Group, світові лідери в галузі транспортної мобільності та програмного забезпечення для транспортної галузі, об’єднали зусилля для поліпшення якості повітря та скорочення викидів від транспорту в містах. Нове партнерство об’єднує ноу-хау компанії Bosch у галузі вимірювання, моделювання та аналізу даних про якість повітря з досвідом PTV у плануванні та симуляції міського руху. Такий союз дасть містам інструменти для оптимального поєднання мобільності та кращої якості повітря. Інноваційне рішення, розроблене двома компаніями, може допомогти тисячам потенційних користувачів у понад 120 країнах.

Точні дані та ефективне управління трафіком

Перший результат співпраці можна оцінити вже сьогодні. Точні дані про викиди, отримані за допомогою рішень Bosch, тепер доступні в програмі моделювання дорожнього руху PTV Vissim. На основі інформації про трафік Bosch генерує дані про якість повітря на своїй хмарній платформі Air Quality. Потім міська влада при плануванні дорожнього руху в Vissim може відстежити, наскільки ті чи інші заходи (наприклад, адаптивний контроль сигналів) вплинуть на викиди транспортних засобів і якість повітря.

«Заходи щодо поліпшення якості повітря грають важливу роль, особливо в містах. Для їх реалізації потрібні точні дані та інструменти для моделювання типу та способу поширення викидів і емісій. Наша співпраця створює основу для довгострокових зусиль щодо поліпшення якості повітря – наприклад, шляхом керування дорожнім рухом», ‒ пояснює Крістіан Стах, виконавчий віцепрезидент напряму «Рішення для силових агрегатів» Bosch.

Можливості майбутнього розвитку

Bosch та PTV Group і далі планують реалізацію інноваційних розробок. Розраховані за допомогою штучного інтелекту обсяги емісії, будуть інтегровані з хмари Bosch у різні програмні рішення PTV. Крім того, група експертів обох компаній працює над цілісною міською інформаційною панеллю, яка дасть користувачам можливість у реальному часі отримувати й обробляти інформацію про мобільність і якість повітря. Це рішення допоможе аналізувати різні аспекти концепції «розумного міста», такі як оптимальне розташування зарядних станцій, екологічно безпечні рішення для мобільності, рішення «проблеми останньої милі» при доставці товарів тощо.

Bosch Group є провідним постачальником технологій та послуг у світі. У компанії працює близько 394 500 працівників (станом на 31 грудня 2020 року). Продажі компанії у 2020 році за попередніми оцінками склали 71,6 млрд. євро. За видами діяльності, компанія поділяється на чотири бізнес-сектори: Рішення для мобільності, Промислові технології,

До складу Bosch Group входить компанія Robert Bosch GmbH та близько 440 дочірніх та регіональних компаній у 60 країнах. Світова мережа виробничих, інженерних та торгових мереж Bosch охоплює майже всі країни світу. Основою для майбутнього зростання компанії є її інноваційний потенціал. У 126 підрозділах компанії Bosch по всьому світу працюють 72 600 співробітників у галузі досліджень та розробок, а також близько 30 000 розробників програмного забезпечення.