Електромобільність стає основним бізнесом майбутнього у сфері силових агрегатів ‒ BoschBosch, постачальник технологій та послуг, об’єднує Інтернет речей (IoT) зі штучним інтелектом (AI) і вважає, що електромобільність дозволить розвивати нові можливості для бізнесу на тлі суттєвих технологічних та екологічних змін, які відбуваються зараз.

«Bosch добре пережила перший рік пандемії коронавірусу. Ми – одні з переможців в переході на електромобільність, і ми значно розширюємо наш бізнес по розробці програмного забезпечення, пов’язуючи його зі штучним інтелектом», – заявив голова правління Robert Bosch GmbH Фолькмар Деннер, під час прес-конференції, присвячної річному звіту компанії за 2020 рік.

У сфері технології силових агрегатів електромобільність стає основним бізнесом Bosch. Деннер повідомив, що компанія робить значні стартові інвестиції в цю область ‒ тільки в цьому році було інвестовано 700 мільйонів євро. До цього моменту стартові інвестиції в електромобілі становлять п’ять мільярдів євро. У даний час виручка Bosch від продажів компонентів електричних силових агрегатів зростає в два рази швидше, ніж ринок – майже на 40%. Мета  полягає в тому, щоб збільшити річний обсяг продажів у п’ять разів до п’яти мільярдів євро до 2025 року і вийти на беззбитковість на один рік раніше. Загалом до кінця 2020 року Bosch отримала замовлення на суму понад 20 мільярдів євро.

За перші три місяці 2021 року продажі групи Bosch зросли на 17% порівняно з попереднім роком.

Bosch очікує, що світова економіка виросте трохи менше ніж на 4% в цьому році після падіння приблизно на 3,8% в минулому.

Bosch Group є провідним постачальником технологій та послуг у світі. У компанії працює близько 395 000 працівнииків (станом на 31 грудня 2020 року). Продажі компанії в 2020 році за попередніми оцінками склали 71,5 млрд. євро. За видами діяльності, компанія поділяється на чотири бізнес-сектори: Рішення для мобільності, Промислові технології, Споживчі товари та Енергетика та Будівельні технології.

До складу Bosch Group входить компанія Robert Bosch GmbH та близько 400 дочірніх та регіональних компаній у 60 країнах. Світова мережа виробничих, інженерних та торгових мереж Bosch охоплює майже всі країни світу.