Мережа заправок ОККО нарощує збір вживаних речей для малозабезпечених

ОККОМайже 109 тонн вживаних речей для потреб малозабезпечених зібрано за перший квартал 2021 року на автозаправних комплексах мережі ОККО. Це на 28 тонн більше, ніж за перший квартал-2020. Речі залишають небайдужі українці у спеціально встановлених на АЗК контейнерах. А мережа ОККО за допомогою волонтерів безкоштовно передає їх тим, хто цього потребує.

Як сказано у повідомленні компаніі, контейнери встановлені на 30 автозаправних комплексах ОККО у 7 містах України — Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Маріуполі та Запоріжжі. Усі їхні адреси ви знайдете тут. У 2021 році компанія планує встановити ще декілька нових контейнерів для збору вживаних речей.

«Для нашої компанії дуже важливою є солідарна складова цього проєкту. Завдяки йому кожен наш клієнт і кожен працівник ОККО може стати благодійником, проявити співчуття і надати підтримку людям, яким зараз складно. Ми з радістю спостерігаємо, як з року в рік обсяги зібраних речей у нас зростають, а отже зростає й кількість наших благодійників. Відповідно більше малозабезпечених українців має змогу скористатися нашою спільною допомогою», — сказала керівник департаменту корпоративних комунікацій мережі АЗК ОККО Ярослава Полякова.

Нагадаємо, цей соціальний проєкт мережа ОККО розвиває вже дев’ятий рік поспіль. За увесь час було зібрано понад 1000 тонн речей (одягу, взуття, постелі тощо) для людей, котрі опинилися у скрутних життєвих обставинах. Зокрема, отримувачі допомоги — це безпритульні, вимушені переселенці, мешканці інтернатів та геріатричних закладів, пацієнти хоспісів, діти з малозабезпечених родин. Партнерами ОККО нині є громадські організації — «Емаус-Оселя», «Україна без меж», «Добрий самарянин» та «Помагаєм». Вони допомагають вивозити й сортувати речі та розподіляти їх серед соціально вразливих груп населення.

Мережа АЗК ОККО («Концерн Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group та є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні, що налічує 413 автозаправних комплексів. У структурі компанії діє також найбільша мережа закладів харчування в дорозі, які працюють під брендами Hot café, A la minute, Pasta Mia і Meiwei. У мережі ОККО діє 10 власних нафтобаз, 1 ГНС, Херсонський нафтоперевалювальний комплекс, 19 стаціонарних і мобільних лабораторій контролю якості нафтопродуктів.

Акціонером і інституціональним інвестором компанії є Європейський банк реконструкції та розвитку.