Нова функція сканера Bosch KTS 250 дозволяє визначити реальний пробіг авто

Bosch KTS 250Нова функція компактного діагностичного комплексу Bosch KTS 250 дозволяє автомобільним експертам отримувати дані про реальний пробіг, які зберігаються в різних електронних блоках автомобіля. Порівнюючи ці дані з показниками одометра, вони можуть легко визначити, чи проводилися з одометром маніпуляції. Ця інформація може істотно вплинути на реальну вартість техніки, а цей фактор є важливим як при оцінюванні лізингових автомобілів, так і під час придбання вживаного авто в приватних осіб. Одночасно параметр реального пробігу важливий і для страхових фірм, які розраховують виплати або вартість ремонту після ДТП.

Далеко не завжди вдається з легкістю визначити реальний пробіг вживаного транспортного засобу під час його огляду. У більшості автомобілів показання одометра можна змінити, не вдаючись до складних технічних операцій. При цьому оцінна кількість автомобілів зі скрученим пробігом дуже висока. Наприклад, згідно з даними автомобільного клубу Німеччини ADAC і німецької поліції, кожен третій уживаний автомобіль у цій країні продається із заниженими показниками на одометрі.

Сучасні транспортні засоби оснащуються все більшою кількістю різних блоків управління. У багатьох випадках пробіг автомобіля зберігається не тільки в одометрі приладової панелі, але також і в блоках управління різних систем. Наприклад, така інформація міститься навіть в електроприводі сидінь і в парктроніку.

Після під’єднання діагностичного сканера Bosch KTS 250 до автомобіля через роз’єм OBD, він миттєво дозволяє зчитати реальний пробіг, а також отримати записи про помилки, що виникали раніше. Нова функція визначення пробігу створює список даних з цифрами пробігу, що зберігаються в різних системах автомобіля. Після збору ці дані за допомогою бездротового зв’язку можна відразу надіслати в сервісну автомайстерню або на будь-яку адресу, просто прикріпивши їх як вкладення до електронного листа.

Bosch розробив діагностичний комплекс KTS 250 спеціально для застосування в мобільній діагностиці. Його інтуїтивний інтерфейс, який базується на операційній системі Android, відрізняється особливою зручністю для користувачів. За допомогою програмного забезпечення Bosch ESI [tronic], завантаженого в пам’ять KTS 250, можна проводити діагностику практично будь-якого транспортного засобу. Після ідентифікації автомобіля за VIN-кодом, користувач отримує інформацію з усіх блоків керування, встановлених у авто. Діагностичний комплекс оснащений вбудованою літій-іонною батареєю, яка підтримує автономну роботу в умовах мобільної діагностики. Під час робочого процесу KTS 250 також заряджається від бортової мережі автомобіля, до якого він підключений через OBD-роз’єм.

Додавши до функцій KTS 250 можливість визначення реального пробігу, Bosch розширює сферу застосування свого діагностичного приладу. Тепер KTS 250 може використовуватися, наприклад, страховими компаніями, що займаються розрахунками виплат після ДТП або ж сервісами з підбору вживаних авто, які визначають стан і реальну вартість транспортних засобів.

Bosch Group є провідним постачальником технологій та послуг у світі. У компанії працює близько 394 500 працівнииків (станом на 31 грудня 2020 року). Продажі компанії в 2020 році за попередніми оцінками склали 71,6 млрд. євро. За видами діяльності, компанія поділяється на чотири бізнес-сектори: Рішення для мобільності, Промислові технології, Споживчі товари та Енергетика та Будівельні технології.

До складу Bosch Group входить компанія Robert Bosch GmbH та близько 440 дочірніх та регіональних компаній у 60 країнах. Світова мережа виробничих, інженерних та торгових мереж Bosch охоплює майже всі країни світу. Основою для майбутнього зростання компанії є її інноваційний потенціал. У 126 підрозділах компанії Bosch по всьому світу працюють 72 600 співробітників у галузі досліджень та розробок, а також близько 30 000 розробників програмного забезпечення.