Нова вантажівка Volvo FM отримала нагороду за дизайн Red Dot Award 2021

Нова вантажівка Volvo FM отримала нагороду за дизайн Red Dot Award 2021Нова модель Volvo FM отримала нагороду Red Dot Award 2021 в категорії «Дизайн продуктів» для комерційних автомобілів. Новий Volvo FM був розроблений з безкомпромісною метою: стати оптимальним робочим інструментом для широкого спектра транспортних завдань, при цьому водій завжди буде знаходитись в центрі уваги.

Як сказано у повідомленні офіційного представника Volvo Trucks в Україні – компанії Volvo Trucks Ukraine, під час розробки нового Volvo FM були проведені обширні опитування та інтерв’ю з клієнтами, які підтвердили важливість внеску водія в прибутковість й імідж транспортних компаній. Тому команда розробників вирішила спроєктувати найкращий мобільний офіс в галузі, результатом чого стала універсальна вантажівка, маневрена, простора і, що найголовніше, безпечна і зручна для всіх водіїв.

«Премія Red Dot – це велике визнання творчої роботи команди дизайнерів Volvo Trucks. Ця винагорода підкреслює добре збалансований Volvo FM, що створює цінність для бізнесу. А завдяки цілеспрямованому дизайну екстер’єру, інтер’єру і користувацькому досвіду ми покращуємо повсякденне життя наших водіїв і підтримуємо наше суспільство», – сказав Карін Ларссон (Carin Larsson), головний дизайнер з користувацького досвіду (UX) Volvo Trucks.

Новий Volvo FM пропонує численні інновації, які в сукупності забезпечують більш високий рівень комфорту, безпеки і продуктивності. Прикладами є простора нова кабіна і поліпшена оглядовість за рахунок заниженої лінії дверей, а також нові дзеркала заднього виду і додаткова кутова камера зі сторони пасажира, яка дає додатковий огляд бічної частини вантажівки. Volvo FM також може бути адаптований для істотної економії палива і викидів CO2.

Інтер’єр підкреслюється новою панеллю приладів та динамічним 12-дюймовим дисплеєм з високою роздільною здатністю. Зручний інтерфейс призначений для спрощення взаємодії водія та мінімізації відволікаючих факторів під час доступу до важливої інформації, а також готовий до майбутніх оновлень та підключених сервісів.

Зовнішній дизайн Volvo FM підкреслює його універсальність для різних завдань. Кабіна має нову аеродинамічну форму з чіткими, виразними лініями. V-подібні фари генерують миттєве розпізнавання, а конструкція міцної передньої решітки надає автомобілю сміливого, впевненого вигляду.

Новий Volvo FM був випущений в 2020 році разом з Volvo FH, Volvo FH16 і Volvo FMX. Усі чотири нові вантажні автомобілі серійно випускаються з березня 2021 року.

Нагадаємо, відзнака Red Dot визнана на міжнародному рівні як один із найбільш затребуваних знаків якості за дизайн. Конкурс на отримання нагороди було започатковано в Центрі дизайну Nordrhein Westfalen в місті Ессені, Німеччина, ще в 1955 році. Сьогодні до журі Red Dot входить близько 50 міжнародних експертів. У конкурсі 2021 року брали участь продукти з більш ніж 60 країн.

Volvo Trucks пропонує комплексні транспортні рішення для професійних і націлених на отримання прибутку клієнтів, включаючи повний мадельний ряд середніх і важких вантажівок. Велика всесвітня мережа дилерських станцій, що включає в себе 2300 станцій технічного обслуговування у більш ніж 130 країнах, відповідає за підтримку клієнтів. Вантажівки Volvo збираються у 13 країнах світу. У 2020 році по всьому світу було поставлено понад 94 000 вантажівок Volvo. Компанія Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажівок, автобусів і будівельної спецтехніки та двигунів для морського транспорту і промисловості.