Porsche Engineering відкриває центр із технологічних розробок у Румунії

Porsche Engineering, постачальник технологічних послуг та дочірня компанія, що повністю належить Porsche, відкриває другий центр розробок у Румунії.

Як сказано у повідомленні офіційного імпортера Porsche в Україні – компанії «Віннер Імпортс Україна Лтд.», з відкриттям нового науково-технічного центру в Тімішоарі, компанія розширила свою мережу інноваційних центрів для розробки розумних та підключених автомобілів майбутнього. Новий центр доповнює цифрові компетенції Porsche Engineering на іншому румунському майданчику в Клуж-Напоці, заснованому в 2016 році. У першій локації вже працюють понад 250 співробітників над високотехнологічними автомобільними проектами.

«Технічні розробки Porsche Engineering у Румунії є справді успішними. Стабільне зростання висококваліфікованих галузевих спеціалістів та спеціалістів з програмного забезпечення в Клуж-Напоці спонукало нас розглянути можливість розширення у другій локації в Румунії», — зазначає Дірк Лаппе, технічний директор Porsche Engineering. Завдяки високотехнологічному середовищу, як в академічному, так і в діловому відношенні, місто Тімішоара стало очевидним вибором.

Компанія прагне найняти близько 50 людей у Тімішоарі у 2021 році та має середньострокову ціль — 200 спеціалістів. Планується залучити насамперед експертів з розробки та тестування програмного забезпечення, які будуть працювати над різноманітними автомобільними проєктами. Вони зосереджуються на таких напрямках, як функції високоавтоматизованого водіння, комп’ютерне навчання, віртуальне керування енергоспоживанням, а також «розумні» кузов та салон.

«Ми розробляємо нові функції та можливості для унікальних брендів, використовуючи новітні технології та дотримуючись наших ідей, від концепції до виходу на ринок. Це досить незвично для автомобільних компаній, що працюють у Румунії. І саме це привернуло увагу талановитих фахівців, які стали частиною нашої організації» — поділився Маріус Міхайловічі, генеральний директор Porsche Engineering у Румунії.

Локація в Тімішоарі слугуватиме ще одним наріжним каменем у світовій інноваційній мережі Porsche Engineering, починаючи із локацій у Німеччині, Чехії та випробувального полігону Нардо в Італії, до Шанхаю у Китаї. Близькість до першокласних університетів відіграє життєво важливу роль у міжнародній інноваційній стратегії. Маючи кілька технічних університетів, Тімішоара пропонує можливості як з огляду зайнятості, так і з огляду розвитку. «Ми плануємо співпрацювати із Політехнічним університетом Тімішоари та Західним університетом для спільних проектів у межах академічного світу, — говорить Міхайловічі.

«Коли я вступив на посаду, я сказав, що Тімішоара має що запропонувати компаніям, які бажають інвестувати у чисті та довговічні технології», — зазначає Домінік Фріц, мер міста Тімішоара. «Я радий, що це повідомлення було почуте компанією Porsche Engineering, і я з нетерпінням чекаю, коли зможу побачити наш новий науково-технічний офіс у дії. Муніципалітет завжди буде відкритий для інвесторів, які вбачають великий потенціал у цьому місті».

Porsche Engineering Group GmbH є міжнародним технологічним партнером у галузі автомобільної індустрії. Дочірня структура компанії Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG розробляє для своїх клієнтів розумні та підключені автомобілі майбутнього, разом із функціоналом та програмним забезпеченням. Porsche Engineering Romania SRL зі штаб-квартирою в Клуж-Напоці є дочірньою компанією Porsche Engineering Group GmbH, і, таким чином, вона міцно інтегрована у глобальну мережу Porsche Engineering.

«Віннер Імпортс Україна, Лтд.» є одним із лідерів вітчизняного автомобільного бізнесу, що понад 27 років веде успішну діяльність в Україні. Наша дилерська мережа, яка офіційно представляє Ford, Volvo, Jaguar, Land Rover, Porsche та Bentley, пропонує автомобілі, запчастини, сервісне обслуговування та клієнтський досвід світового рівня у понад 50 дилерських центрах та сервіс партнерах.

// АвтоКраїна