PSA планує в 2021 році наростити частку на українському ринку до 9,7%

Група PSA в Україні (бренди Peugeot, Citroen, Opel і DS Automobiles) у 2021 році має намір зайняти 9,7% на українському ринку нових легкових і комерційних автомобілів проти 8,5% у 2020 році.

Про це повідомив комерційний директор компанії «Пежо Сітроен Україна» Олексій Невадовський на прес-конференції в четвер, представляючи ці бренди вже у складі нового концерну Stellantis, створеного в результаті злиття Peugeot S.A (Group PSA) і Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA), передає Інтерфакс-Україна.

При цьому, як очікується, український ринок у поточному році виросте на 15,2% порівняно з минулим роком ‒ до 110 тис. од., зокрема 102 тис. легкових і 8 тис. комерційних авто, а PSA продасть 10,665 тис. авто (7840 легкових і 2825 комерційних).

Як повідомлялося, у 2020 році частка брендів PSA на українському ринку зросла на 2.2 п.п. ‒ до 8,5%, а в сегменті LCV група стала лідером з часткою 30%. Також, продаж Peugeot збільшився на 29% – до 4322 од., Citroen на 25,4% – до 2940 од., Opel на 84% – до 732 од. Також продано 108 автомобілів DS Automobiles.

У сегменті LCV продано 1352 авто Citroen – на 83% більше (частка в сегменті – 14,8%), 1 286 Peugeot – на 30% більше (частка 14,07%) і 93 Opel проти 18 од. роком раніше.

Згідно з наведеними да прес-конференції планами, поточного року очікується, що частка бренду Peugeot виросте з 4,5% у 2020 році до 4,6% у 2021-му (продаж авто виросте на 18% – до 5110 од.), бренд Citroen наростить частку на 0,2 п.п. – до 3,3%, реалізувавши 3650 авто (на 24% більше).

Очікується також подальший вдалий приріст частки бренду Opel – поточного року планується продати 1600 авто цієї марки і наростити частку з 0,8% до 1,5% ринку, а частка DS Automobiles, як очікується, збільшиться з 0,1% до 0, 3% з продажем 305 авто.

Невадовський також повідомив, що в 2020 році в структурі продажу автомобілів групи частка Києва становить 33,8%, Дніпра ‒ 7,7%, Харкова ‒ 7,4%, Київської області ‒ 6,8%, Одеси ‒ 4,6%, Львова ‒ 4,1%.

У поточному році компанія також планує істотно розширити дилерську мережу ‒ до 71 центра, відкривши 14 нових. Зокрема, планується відкриття трьох дилерів Peugeot в Дніпрі, Чернігові та Сумах (сьогодні в Україні 22 центри), трьох центрів Citroen у Дніпрі, Чернівцях і Сумах (20 од.).

Найбільше планується розширити дилерську мережу бренду Opel, відкривши сім центрів до існуючих 12: в Києві, Дніпрі, Миколаєві, Херсоні, Івано-Франківську, Рівному та Сумах. Також заплановано відкриття центру DS Automobiles в Дніпрі (на сьогодні три центри).

Група PSA на сьогодні об’єднує в портфелі бренди Peugeot, Citroеn, DS, Opel і Vauxhall, а також сервіси мобільності під маркою Free2Move.

Група є одним із провідних автовиробників, а також “піонером” у розробці автономних автомобілів. Також працює у фінансовому секторі (Банк PSA Finance) і виробництві автомобільних компонентів (Faurecia).

У 2020 році продажі групи у світі склали 2,5 млн од. (проти 3,5 млн од. роком раніше).

Італо-американська Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) і французька PSA у січні поточного року закрили операцію зі злиття, в результаті якої був створений один із найбільших автовиробників у світі ‒ Stellantis NV.