Розпочався новий етап у виробництві розумних електромобілів Xiaomi

Сьогодні корпорація Xiaomi (далі – Xiaomi або Група) оголосила, що Xiaomi EV, Inc. завершила реєстрацію бізнесу зі статутним капіталом 10 мільярдів юанів. Лей Цзюнь, засновник, голова та генеральний директор Xiaomi, є законним представником компанії Xiaomi EV, Inc. Це стало ключовою віхою для довгоочікуваної ініціативи щодо виробництва розумних електромобілів, яка офіційно переходить до нового етапу розвитку.

Наприкінці березня 2021 року Лей Цзюнь, засновник Xiaomi, у своєму виступі оголосив про плани компанії запустити власний бізнес із виробництва електромобілів, і що Xiaomi зобов’язується впродовж наступних 10 років інвестувати в нього загалом 10 млрд доларів США, з початковими інвестиціями у 10 млрд юанів. Ставши сьогодні офіційним представником Xiaomi EV, Inc, Лей Цзюнь особисто очолить команду, щоб подвоїти виробництво електромобілів і перетворити свої обіцянки на дії.

Оголошення Xiaomi про намір почати бізнес з виробництва електромобілів зустріли з надією на пожвавлення автомобільної промисловості та впровадження інновацій в її потенційний розвиток. 25 серпня, під час телеконференції, присвяченої результатам ІІ кварталу 2021 року, Ван Сян, партнер і президент Xiaomi, висловив думку, що відчуває величезну приязнь автомобільної промисловості до Xiaomi, оскільки компанія отримала понад 20000 резюме. Команда Xiaomi EV ретельно відібрала таланти і сформувала команду з майже 300 співробітників. Оскільки команда все ще стрімко розширюється, компанія запрошує приєднатися до неї більше талановитих людей та однодумців.

Впродовж 5 місяців – з моменту оголошення ініціативи Xiaomi щодо виробництва розумних електромобілів і до офіційної реєстрації компанії – командою Xiaomi EV було проведено неймовірну кількість досліджень серед користувачів (понад 2000 опитувань) та більше 10 зустрічей з колегами та партнерами по галузі, одночасно продовжуючи роботу над визначенням продукту та формуванням команди.

До того ж, 25 серпня Xiaomi оголосила про придбання Deepmotion Tech, компанії, що спеціалізується на автономному керуванні транспортними засобами. Це свідчить про те, що Група почала зосереджуватися на розбудові автомобільних технологій та талантах. Сьогодні у Xiaomi працює понад 16000 інженерів, а витрати на дослідження та розробки у 2020 році склали майже 10 мільярдів юанів. Це демонструє можливості Xiaomi та впевненість компанії у залученні найкращих талантів та технологій. Технологічні переваги Xiaomi в галузі штучного інтелекту, розробці нових матеріалів та інших сферах стануть міцною опорою для автомобільного бізнесу.

Тим часом Xiaomi повідомила про рекордні доходи та зростання прибутку Групи за підсумками II кварталу 2021 року. У IІ кварталі 2021 року загальна виручка зросла на 64% проти минулого року та склала 87,8 млрд юанів, а скоригований чистий прибуток за цей період склав 6,3 млрд юанів, що на 87,4% більше, ніж минулого року. Сукупний дохід та скоригований чистий прибуток досягли рекордних показників за квартал.

До того ж, бізнес Xiaomi EV завершив формування команди, вклавши значні кошти у ключову технологію автономного водіння та офіційно зареєструвавши Xiaomi EV, Inc. Низка досягнень довела, що після 5 місяців підготовки Xiaomi готова краще, ніж будь-коли, вирушати у нову подорож, а майбутнє компанії Xiaomi EV виправдає всі очікування.

Корпорація Xiaomi була заснована у квітні 2010 року та зареєстрована на головному майданчику Гонконгської фондової біржі 9 липня 2018 року (1810.HK). Xiaomi – це інтернет-компанія, в основі бізнесу якої – смартфони та споживча електроніка, підключені до єдиної платформи інтернету речей (IoT).

Xiaomi робить акцент на інновації та якість і постійно працює над тим, щоб надати користувачам збалансовані пристрої високої якості. Компанія створює чудові продукти за чесними цінами, щоб люди в усьому світі могли насолоджуватися життям завдяки інноваційним технологіям.

Xiaomi посіла друге місце у світі за обсягами поставок смартфонів у другому кварталі 2021 року. Компанія також створила провідну світову платформу AIoT (AI + IoT), до якої підключено 374,5 мільйона смартпристроїв, без урахування смартфонів та ноутбуків. Продукція Xiaomi присутня у понад 100 країнах та регіонах світу. У серпні 2021 року компанія втретє потрапила до списку Fortune Global 500. Вона посіла 338 місце та піднялася на 84 пункти порівняно з 2020 роком.

Xiaomi входить до таких біржових індексів: Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index та Hang Seng China 50 Index.