Uklon не підніматиме вартість через подорожчання громадського транспорту

UklonОнлайн-сервіс виклику авто Uklon приділяє увагу до обговорення тарифів на ринку таксі, що виникли після появи інформації про подорожчання вартості проїзду у громадському транспорті. Проте, в компанії наголошують, що це не може вплинути на тарифи сервісу.

Як сказано у повідомленні компанії, система ціноутворення в Uklon – автоматизована, на формування тарифу впливає багато чинників, і основний фактор – це попит та пропозиція. В компанії завжди наголошують на тому, що на підвищення попиту можуть впливати різні зовнішні фактори, наприклад: погодні та дорожні умови, час доби, пікові години, тощо.

“Проте є й друга сторона питання – це підвищення цін на пальне, обслуговування авто та навіть щорічна інфляція. Водіям через це стає невигідно працювати і як результат – тарифи теж зростають, тому що інакше неможливо задовольнити попит. Ринок перевезень дуже конкурентний. В Україні працюють сотні компаній – і агрегаторів, і класичних служб таксі, й у кожного своя стратегія по залученню клієнтів. Тож ціноутворення – це не питання монополії чи змови, коли всі одночасно підняли ціну з якогось одного приводу, а проста економіка в умовах конкуренції”, – заявив co-founder та COO компанії Сергій Смусь.

В Uklon також запевняють, що підвищення якщо й буде, то планомірним й не критичним, і точно не через ціну на громадський транспорт. “Якщо транспорт зросте більш ніж у два рази, то вартість поїздки в таксі не може так зрости в принципі. До того ж в Україні й так залишаються найнижчі ціни у Європі”, – додає Сергій Смусь.

Uklon — перший український райдшерінг-сервіс, продуктова IT-компанія, що розробляє та підтримує одну з найбільших інфраструктур на українському ринку, забезпечуючи взаємодію драйверів та райдерів. На сьогодні компанія працює у 23 містах України: Київ, Одеса, Харків, Дніпро, Рівне, Львів, Запоріжжя, Вінниця, Суми, Луцьк, Полтава, Івано-Франківськ, Кривий Ріг, Миколаїв, Чернівці, Черкаси, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Хмельницький, Житомир, Тернопіль, Біла Церква.