Volvo Cars повідомила про найкращий перший квартал у своїй історії продажів

Volvo XC40Компанія Volvo Cars повідомила про найкращий 1-й квартал у своїй історії, адже обсяги продажів компанії зросли на 40,8% порівняно з тим же періодом 2020 року.

Як сказано у повідомленні компанії, сукупний обсяг продажів за цей період сягнув 185 698 автомобілів, порівняно зі 131 889 автомобілями за такий самий період минулого року. Відносно 1-го кварталу минулого року, в Європі та США компанія змогла покращити продажі, долаючи довгострокові наслідки пандемії. Китай на сьогодні впорався з наслідками пандемії, які досягли свого піку в 1-му кварталі 2020 року.

Упродовж березня компанія Volvo Cars продала 75 315 автомобілів у всьому світі, що на 62,3% більше порівняно з тим же періодом минулого року.

Лінійка Recharge компанії Volvo Cars, що складається із повністю електричних або плагін-гібридних моделей, склала 26% від світових продажів Volvo у березні. У Європі частка автомобілів Recharge в загальному обсязі продажів склала 39%.

Упродовж 1-го кварталу 2021 року компанія Volvo Cars більше ніж утричі збільшила кількість підписок, проданих онлайн за допомогою своєї пропозиції Care by Volvo, порівняно з таким самим періодом минулого року. Водночас, це означає зростання на 22% відносно попереднього кварталу.

У Китаї обсяг продажів зріс на 117,7% упродовж перших трьох місяців року, порівняно з першим кварталом минулого року. Завдяки стабільно потужному попиту на модель S90 місцевого виробництва компанія відновила та покращила обсяги продажів, втрачені внаслідок обмежень через Covid-19. Сукупні продажі за 1-й квартал склали 45 242 автомобілі, що є зростанням порівняно з 20 780 авто за аналогічний період 2020 року.

Із січня по березень продажі компанії зросли на 39,8% порівняно з таким самим періодом минулого року у США та сягнули 27 239 автомобілів.

Упродовж перших трьох місяців 2021 року обсяги продажів компанії у Європі зросли до 87 457 автомобілів — на 24 % вище за такий самий період минулого року. Зростання досягнено завдяки ринкам, які подолали наслідки пауз у роботі, пов’язаних із пандемією, а також завдяки потужному зростанню обсягу продажів у Швеції та Великій Британії.

Детальний розподіл продажів за регіонами наведено нижче:

Бестселером у березні став Volvo XC40 − 23 958 проданих авто (12 462 одиниць минулого року), далі Volvo XC60 з загальним обсягом продажів 21 186 автомобілів (12 730) та Volvo XC90  в обсязі 9 893 автомобілі (5 758 одиниць).

Компанія Volvo Cars була заснована 1927 року. Сьогодні – це один з найбільш відомих і шанованих у світі автомобільних брендів, який у 2020 році продав 661 713 автомобілі приблизно в 100 країнах світу. З 2010 року Volvo Cars входить до складу Zhejiang Geely Holding (Китай).

Офіційним імпортером Volvo Cars в Україні є компанія «Віннер Імпортс Україна» ‒ один із лідерів вітчизняного автомобільного бізнесу, що понад 27 років веде успішну діяльність в Україні. Дилерська мережа компанії, яка офіційно представляє Ford, Volvo, Jaguar, Land Rover, Porsche та Bentley, пропонує автомобілі, запчастини, сервісне обслуговування та клієнтський досвід світового рівня у понад 50 дилерських центрах та сервіс-партнерах.