Volvo запустить безпілотні авто нового покоління на платформі NVIDIA Drive Orin

Компанія Volvo Cars розширює співпрацю з NVIDIA, щоб у нових моделях Volvo запустити комп’ютер безпілотного керування. Партнери реалізують це через систему на мікросхемі NVIDIA Drive Orin™ (system-on-a-chip – SoC).

Як сказано у повідомленні компаніі «Віннер Імпортс Україна» – офіційного імпортера Volvo Cars в Україні, максимальна обчислювальна потужність є передумовою для безпечного безпілотного керування. NVIDIA Drive Orin — це провідна обчислювальна платформа для автомобільної індустрії, що за основу має штучний інтелект.  Забезпечує високу обчислювальну потужність у 254 TOPS —  254 тера-операції, або 254 трлн операцій на секунду.

Volvo Cars планує стати першим автовиробником у світі, який застосує платформу NVIDIA Drive Orin у моделях нового покоління. Воно матиме модульну архітектуру SPA2, яку незабаром представлять на ринку. Перший автомобіль із цією SoC-технологією — Volvo XC90 — компанія презентує наступного року.

«У співпраці з провідними технологічними компаніями світу ми зможемо створити найкращі автомобілі Volvo. Із технологією NVIDIA Drive Orin ми виведемо безпеку у новому поколінні авто на наступний рівень», — зазначив Хенрік Грін, директор з технологій.

Найвищі стандарти безпеки — одні з передумов, які надихають Volvo Cars на застосування платформи NVIDIA Drive Orin для автономного керування. Основною ж складовою є комп’ютер, що працюватиме із програмним забезпеченням, розробленим Volvo Cars та її дочірньою компанією Zenseact. Ця компанія розробляє ПЗ для автономного керування та системи резервного копіювання для керування та гальмування.

Платформа NVIDIA Drive Orin забезпечує додаткову обчислювальну потужність та обробку графіки. Це — гарантія застосування вдосконалених комплектів датчиків, необхідних для безпілотного керування, як-от сучасна технологія LiDAR від компанії Luminar.

Архітектура SPA2 від Volvo Cars буде доступна як апаратне забезпечення для автономного керування від самого початку виробництва. Функцію безпілотного керування без стороннього управління, що отримала назву Highway Pilot, активують після підтвердження її безпечності для конкретних геолокацій та умов.

Новина про співпрацю Volvo Cars та NVIDIA — це наступний крок у майбутніх досягненнях. У 2018 році Volvo Cars оголосила плани щодо використання SoC-технології NVIDIA Drive Xavier для основного комп’ютера в авто на базі SPA2.

Цей комп’ютер керуватиме основними функціональними можливостями всередині автомобіля: базовим програмним забезпеченням, розподілом енергії та допомогою водієві. Він працює разом з комп’ютером безпілотного керування на базі NVIDIA Drive Orin, призначений для інтенсивної обчислювальної роботи. Наприклад, це обробка даних для технологій машинного зору та LiDAR і реалізація високого рівня безпеки, необхідного для безпілотного керування.

Volvo Cars централізує обчислювальні процеси у своїх автомобілях нового покоління. Це дозволить зробити авто безпечнішими, більш персоналізованими та стабільними у роботі. Водночас компанія і надалі покращуватиме свої автомобілі.

Перехід до централізованої обчислювальної архітектури означає усунення значного обсягу складності. Відтепер замість численних електронних блоків керування в авто, які управляють окремими функціями та системами, більша частина ПЗ створюється в компанії. А зберігається у центральному комп’ютері автомобіля. Це прискорює вдосконалення систем та збільшення кількості функцій з онлайн оновленням.

GPU (графічний процесор) NVIDIA було винайдено в 1999 році, що спричинило зростання ринку ігор для ПК, перевизначило сучасну комп’ютерну графіку та стало революцією у паралельних обчисленнях. Нещодавнє глибоке вивчення GPU стало початком сучасного Штучного Інтелекту – наступної ери обчислень – завдяки графічному процесору, який діє як мозок комп’ютерів, роботів і самокерованих автомобілів, здатних сприймати і розуміти світ.

Компанія Volvo Cars була заснована 1927 року. Сьогодні – це один з найбільш відомих і шанованих у світі автомобільних брендів, який у 2020 році продав 661 713 автомобілі приблизно в 100 країнах світу. З 2010 року Volvo Cars входить до складу Zhejiang Geely Holding (Китай).

«Віннер Імпортс Україна, Лтд.» є одним із лідерів вітчизняного автомобільного бізнесу, що понад 27 років веде успішну діяльність в Україні. Наша дилерська мережа, яка офіційно представляє Ford, Volvo, Jaguar, Land Rover, Porsche та Bentley, пропонує автомобілі, запчастини, сервісне обслуговування та клієнтський досвід світового рівня у понад 50 дилерських центрах та сервіс партнерах.